BLIJF GEÏNSPIREERD MET HET INTERIOR WORKS MAGAZINE

Dutch Design Week 2023

21 t/m 29 oktober is het zover! Dutch Design Week (DDW) is weer terug met een nieuw thema: Picture This. Picture This? Een onschuldige oproep? Nee, zeker niet. Een dringende oproep om onze toekomst onder ogen te komen en een beeld te schetsen hoe design het tij kan keren. DDW23 wil met de inzet van de deelnemende ontwerpers beweging op gang brengen. Hoe? Lees snel verder.

DDW23 heeft 5 missies opgesteld die de leidraad vormen voor een bomvol programma. Je zal wel direct aan de natuur, de planeet en onze leefomgeving denken. Dit zijn zeker ook blijvende belangrijke thema’s die aan bod komen. Opvallend is dat ook onderwerpen zoals maatschappelijke gelijkheid, gezondheid en kunstmatige intelligentie een rol spelen dit jaar. Inzoomend op (interieur)architectuur heeft DDW23 weer veel te bieden. Wij hebben voor je uitgezocht welke exposities je niet mag missen binnen de missies van dit jaar.

Achieving our equal society

De Ontmoeting – Studio Marian Genet: Reis je met de trein naar Eindhoven? Loop dan langs dit interactieve kunstwerk dat symbool staat voor de energie en levendigheid van menselijke interactie. Een plek om nieuwe sociale verbinden aan te gaan. Het kunstwerk kan je zeker niet missen door zijn opvallende vorm en felle kleuren. Het nodigt uit om te spelen en te ontspannen. Niet geheel onbelangrijk; De Ontmoeting is gemaakt van herbruikbare materialen. Fun fact: honden zijn toegestaan!

Locatie: Design Perron, Fuutlaan 12

ddw-harmony-1_1693534573

Boosting our health & well-being

Biophilic Design – Be-Max Office Concepts: Minder stress en meer productiviteit en creativiteit. Een streven van elke werkgever. Hoe kan je dit stimuleren? Door Biophilic Design dus. Een ontwerpvisie voor gebouwen die de mens en natuur bij elkaar brengt. Dit gaat verder dan alleen het toevoegen van planten en groen. Denk ook aan licht, verhogingen binnen een ruimte en rekeninghouden met onze menselijke instincten. Maak een ruimte avontuurlijk en maak mensen nieuwsgierig. Be-Max Office Concepts geeft 9 dagen lang trainingen, lezingen en een rondleiding om meer te weten te komen over Biophilic Design en het zelf te ervaren.

Locatie: Strijp-S, Donna, Philitelaan 57

Challenging our digital future

(A)I Designed a Chair – JUUL: Je zou zeggen dat AI en creativiteit niet samen gaan. JUUL bewijst het tegendeel. Voor zijn laatste project was Generatieve AI zijn partner in crime en dit wil hij toegankelijk maken voor iedereen. AI produceerde 500 stoelontwerpen waarvan JUUL er één tot leven heeft gebracht; de U-Chair. We zijn benieuwd wat AI nog meer voor ons in petto heeft…

Locatie: Design Perron, Fuutlaan 12

ai-designed-a-chair-picture-01_1693572350

Creating our living environment

Nothing Happens If Nothing Happens – Isola: Isola is een platform dat designprofessionals en ontwerpers samenbrengt om na te denken en te ontwerpen met duurzaamheid als uitgangspunt. Tijdens DDW23 staat de Schellens Fabriek vol met ontwerpen van Isola gemaakt van circulaire en innovatieve biomaterialen. Denk hierbij aan materialen zoals matrasafval en gerecyclede plastics van The Good Plastic Company. Kijk je ogen uit!

Locatie: Schellens Fabriek / Something.bigger, Bleekweg 1M  

PIANI BFGF Design Studios: Misschien niet het meest sexy ontwerp van DDW23, maar wel praktisch, circulair en multifunctioneel. En daar houden wij ook van. Ben je op zoek naar een boekenkast, een keukenplank of dressior, PIANI kan het allemaal voor je zijn door het eenvoudig verwisselen van de inzetstukken. PIANI – gemaakt van massief hout – is gemakkelijk te monteren en demonteren, zonder kwaliteit te verliezen. En daar komt geen schroef of boutje aan te pas!

Locatie: Piet Hein Eek, Halvemaanstraat 30

bfgf-prototyps-of-piani_1694593804
100-keyvisual-ddw-2_1696864926
piani-typ-s-3e-bungalow_1694593911

Enabling our thriving planet

Future > Factory > Furniture Arco, CS Rugs, Gelderland, Lande Family, Label van den Berg en Leolux: deze 6 Nederlandse meubelbedrijven hebben de koppen bij elkaar gestoken. Wat hebben ze gemeen? Zij produceren hun producten allemaal in Nederland en voelen zich verantwoordelijk voor het verduurzamen van de leefomgeving. DDW35 is het startpunt voor hun om samen opzoek te gaan naar oplossingen voor de complexe problemen. Loop volgende week langs en ga in gesprek met één van deze bedrijven over het groener maken van de meubelindustrie. Duurzaamheid is al lang veel meer dan een ‘nice to have’.

Locatie: Strijp-S, Klokgebouw Hall 1, Klokgebouw 50

Just One Brick – Yi Design: Het begon allemaal bij een baksteen. Yi Design, een team van kunstenaars en wetenschappers hebben een nieuw circulair materiaal ontwikkeld uit keramisch afval. Zij maken hier bakstenen en tegels van voor binnens- en buitenshuis. Ontwerper Martin Oberhauser is aan de slag gegaan met dit duurzame materiaal en laat zien dat er meer mogelijkheden zijn. Hij creëerde innovatieve, maar ook praktische producten. Picture That! Tijdens de expositie maak je kennis met dit keramische materiaal en kan je de innovatieve producten bekijken.

Locatie: Strijp-S, Klokgebouw Hall 1, Klokgebouw 50

Benieuwd naar het volledige programma’s? Neem een kijkje op de website van DDW23. We zien je daar!

Please select listing to show.
Bekijk ook:
Interieur en designbeurzen 2024
Lees de blog
3daysofdesign 2023
Lees de blog