BLIJF GEÏNSPIREERD MET HET INTERIOR WORKS MAGAZINE

3daysofdesign 2023

De stad Kopenhagen als één grote showroom, met de mooiste exposities, meubels en concepten, keken we onze ogen uit bij 3daysofdesign. Extra aandacht was er dit jaar voor het thema ‘duurzaamheid’. Een uitdagend thema. Zeker in de wereld van design, waar je het liefst ieder seizoen nieuwe designs wilt zien. Wij zagen drie innovaties waar we blij van werden; innovatief, mooi én met het oog op de toekomst.

HAY: Boa tafel

Bij duurzaam meubilair denk je als eerste aan het materiaal waarvan een meubel gemaakt is. En ja, natuurlijk is de Boa Table gemaakt van minimaal 75% gerecycled aluminium. De recycling gebeurt in Denemarken zelf met behulp van hernieuwbare energie.

Maar de extra impact van de Boa Table zit in de montage. De Boa Table is namelijk gemaakt volgens het idee van flat packaging. Het idee is dat je het buisvormige frame zelf letterlijk in elkaar vouwt, waardoor alles in een platte verpakking is te vervoeren. Dat maakt het vervoer compacter, efficiënter en duurzamer. De holle buizen, gebaseerd op het Japanse bamboe-ambacht, zijn zo gemaakt dat de stroomtoevoer en kabelopslag er elegant in kan worden weggestopt voor een net en opgeruimd kantoor.

HAY BOA

Kvadrat: Multiply & Tero

Naast de meubels zelf zijn er ook merken die zich richten op duurzame ontwikkeling van de materialen zelf. Een heel actueel thema binnen de trend van Conscious Design, waarbij organisaties stap voor stap in het ontwerpproces stilstaan bij de keuzes die ze maken. Inga Sempé en Isa Glink van Kvadrat kwamen daarbij op het ontwerp van de stof Multiply. In plaats van zich te beperken tot de conventionele materialen, hebben ze voor deze nieuwe gordijnstof gekozen om ook papier, gerecycled zijde en de nieuwe plantaardige zijdevariant van TENCEL™ LUXE. Daarnaast ontwikkelde Kvadrat het textiel Tero; de eerste stof van 100% gerecycled polyester. Met fluorkoolstofvrije topcoating, zodat het nog een stapje duurzamer is. Goed om te zien dat Kvadrat zich zo inzet om de keuze voor duurzaam ontwerp voor alle designers makkelijker te maken!

Kvadrat 2

+Halle: Heb table

Een merk dat zich bindt aan de hoogste milieueisen is +halle. In alles wat ze doen hebben ze respect voor de natuur en de maatschappij. Zo zorgen ze ervoor dat werknemers in hun fabrieken veilig en gelukkig aan het werk zijn, planten en kappen ze bomen met respect voor de natuur en maken ze het metaal van 99% circulair staal. Met de HEB-tafel presenteren ze een veelzijdige lijn. Vrolijk, strak en toepasbaar in iedere omgeving. Door de rand van het blad af te werken met hoogglans brengen ze een subtiele knipoog aan in het ontwerp.

Halle_HEB_13

Duurzaam Deens

Je ziet het: de Denen staan met hun rug naar het verleden en de ogen op de toekomst. Met deze innovaties hoeft je goede geweten een mooi design niet meer in de weg te staan. We zien uit naar de innovaties van volgend jaar!

Audo lobby 3
IMG_0873
Gubi 4
Jagger sofa 2
Please select listing to show.
Bekijk ook:
Interieur en designbeurzen 2024
Lees de blog
Dutch Design Week 2023
Lees de blog