BLIJF GEÏNSPIREERD MET HET INTERIOR WORKS MAGAZINE

booking - 23-06-17-07-47-07 klein

Booking.com Campus

Kantoor,
Amsterdam
Oplevering:
2023
Project oppervlakte:
65.000 m2
Architecten:
UNstudio, HofmanDuJardin, Linehouse Design, i29, Studio Modijefsky, CBRE Design, Scholten & Baijings, and Studio Rublek.
Projectmanagement:
CBRE
Booking.com Campus
Kantoor,
Amsterdam

Onze jarenlange samenwerking met Booking.com is het afgelopen jaar bekroond met de realisatie van de imposante Booking.com Campus in hartje Amsterdam. Het hoofdkantoor van ’s werelds grootste online reisplatform biedt meer dan 6500 werknemers een nieuwe werkplek. Onze hoofdstad mag trots zijn op deze indrukwekkende en duurzame aanwinst. Het ontwerp van de campus weerspiegelt de cultuur van het bedrijf; functioneel, transparant en een plek voor verbinding. De nieuwe campus is niet zo maar een werkplek, maar een Booking Home – een thuis voor iedere werknemer.

booking - 23-06-17-08-13-05 (2)
booking - 23-06-17-08-38-22 (1)
booking - 23-06-17-09-01-03
booking - 23-06-17-09-17-23 (1)
booking - 23-06-17-09-27-50
booking - 23-06-17-12-48-05
Onderwerp

Connector spaces

De 65.000 m2 oppervlakte representeert alle delen van de wereld en biedt elke collega herkenning – dat is gedurfd met meer dan 100 verschillende nationaliteiten! De 10 design studio’s hebben de werknemers echt centraal gesteld, waarbij zij hebben gezorgd voor de hoogste normen als het gaat om inclusiviteit, efficiëntie, gezondheid en welzijn.

Zo zijn er 28 micro-holiday bestemmingen in de campus gecreëerd om medewerkers een momentje voor zichzelf te bieden. Een kop koffie in de Amazone, plof neer op een Grieks eiland of maak een wandeling door New York City. Daarnaast hebben meerdere verdiepingen een connector space, een dynamische ‘speelplaats’ om de gedachten uit te zetten en lekker te bewegen. Zo zijn de medewerkers van Booking.com een ‘hink-stap-sprong’ verwijderd van een mind reset. Ten slotte is dit kantoor een voorloper op het gebied van duurzaamheid door het rijke gebruik van groene planten en het behalen van het BREEAM excellent certificaat. Dit grootschalige complexe project was een ontwerp naar ons InteriorWorks hart waarbij we de Booking Home-filosofie delen.

icoon circulaireinrichting

Realisatie van het ontwerp

Booking.com wilde een grote verscheidenheid aan type (werk)ruimtes bieden, denk daarbij aan ruimtes met werkplekken, open en gesloten vergaderruimtes, restaurants, fijne koffiebars en ‘connector spaces’, ruimtes waar men zich kan terugtrekken om te genieten van het uitzicht of om juist in beweging te komen. Het ontwerp realiseren is een enorme opgave en daar komt Interior Works om de hoek kijken. Deze diversiteit aan stijlen en de grote verscheidenheid aan meubels was de leukste, maar ook de grootste uitdaging.

De stoelen, tafels, whiteborden en al het andere geleverde meubilair staan inmiddels op de juiste plek binnen de campus.  Door onze 20 jaar ervaring als meubelspecialist gaven wij advies over de geselecteerde meubels op gebied van duurzaamheid en technische specificaties, waar nodig boden wij snel alternatieven. Het ontwerp en de wens van de interieurarchitecten hebben wij kunnen realiseren door onze flexibele opstelling, strakke planning en communicatie met 110 verschillende merken en de logistieke partners. Met een doorlooptijd van zes maanden zijn alle producten per ruimte besteld, volgens de LEAN planning afgeroepen en in 138 leveringen compleet geleverd. Alle meubels voor elke ruimte zijn volgens plattegrondtekening opgesteld, zoals beoogd door de interieurarchitect. Dit hebben wij kunnen verwezenlijken door de goede relaties tussen onze team van projectmanagers en onze leveranciers in de beginfase van dit project.

Nazorg

Meubels met een langer leven

Duurzaamheid speelde een belangrijke rol bij het inrichten van de Booking.com Campus. Het pand zelf heeft het BREEAM excellent certificaat behaald en wordt beschouwd als één van de duurzaamste panden van de stad. Duurzaamheidseisen werden ook gesteld aan het meubilair, waarbij we o.a. meedachten met betrekking tot levensduurverlengingvan de producten. Zo hebben al het gestoffeerde meubilair en alle karpetten door ons een duurzame onderhoudsbehandeling gekregen met Reinasan. Door het meubilair goed te onderhouden, gaan je meubels langer mee en zorg je voor een blijvende representatieve uitstraling. Meer over de werking van Reinasan lees je hier.

Fotograaf: Rick Geenjaar

Producten

Lensvelt Maarten Baas Chair 101
Bekijk