BLIJF GEÏNSPIREERD MET HET INTERIOR WORKS MAGAZINE

Het schoenenkwartier

Schoenenkwartier Museum

Hospitality,
Waalwijk
Oplevering
Q2 2022
Oppervlakte project
3.200 m2
Architect
Civic Architects
Schoenenkwartier Museum
Hospitality,
Waalwijk

Het Schoenenkwartier

Het Schoenenkwartier (voorheen het Nederlands Leder en Schoenenmuseum) opende in de zomer van 2022 na vijf jaar eindelijk weer haar deuren op een nieuwe locatie. Het museum verhuisde naar het monumentale Kropholler-complex in het centrum van Waalwijk na jaren gevestigd te zijn geweest aan de Elzenweg.

Schoenenkwartier
Schoenenkwartier
Schoenenkwartier Waalwijk
Schoenenkwartier
Schoenenkwartier
Schoenenkwartier
Nazorg

Schoenenkwartier Museum

Het volledige museum kreeg een nieuwe look-and-feel. Naast het museum zelf moesten ook het restaurant, de ontvangstruime en kantoren van het museum aangepakt worden.

Een belangrijk onderdeel van het ontwerp was het verwerken van de unieke blauw-zwarte kleur van het museum in o.a. het meubilair. Deze kleur was een ontwerpkeuze van Civic Architects en komt ook terug in de machines uit de werkplaats die gebruikt worden om schoenen mee te maken.

Onderwerp

Realisatie

Voor een groot deel van het museum en de kantoren werd gekozen voor meubilair van Lensvelt. Om de unieke blauw-zwarte kleur in een aantal van deze producten te verwerken is nauw samengewerkt met Lensvelt.

Voor de werktafels in de kantoren en verschillende tafels in het museum is gekozen voor de AVL Workbench van Lensvelt, een ontwerp van Atelier van Lieshout. Deze is gecombineerd met de bijzondere Tank Chair. Allebei in de blauw-zwarte kleur van het museum.

InteriorWorks heeft ook producten van Mattiazzi en Vitra aan Civic voorgesteld tijdens het ontwerpproces. Deze zijn uiteindelijk opgenomen in het ontwerp. Zo vind je de fraaie Osso krukken van Mattiazzi uitgevoerd in natural oak terug in het restaurant.

Realisatie

Fotograaf: Stijn Bollaert

Producten uitgelicht

Mattiazzi Osso
Bekijk