BLIJF GEÏNSPIREERD MET HET INTERIOR WORKS MAGAZINE

Pillows Hotel

Pillows Grand Boutique Hotel

Hospitality,
Amsterdam
Oplevering
Q4 2022
Oppervlakte project
9.050 m2
Architect
Studio Linse
Pillows Grand Boutique Hotel
Hospitality,
Amsterdam

Als onderdeel van de transformatie van het Amsterdamse Oosterpark heeft het voormalig Ontleedkundig Laboratorium van de Universiteit van Amsterdam een nieuwe functie gekregen. Het gebouw uit 1908 is in 2014 verkocht en sindsdien volledig verbouwd en uitgebreid. De nieuwe eigenaar? Hotelketen Pillows die meerdere luxe hotels in Nederland en België heeft.

In Hospitality Management zegt hij over dit project: “De bijzondere ligging in het park maakt de functie van het hotel divers: de brasserie met terras in het park bijvoorbeeld, is net zo goed een plek voor hotelgasten als voor passanten en buurtbewoners. Dat is ook als uitgangspunt genomen in het interieurontwerp.”

 

Dierenfotografie
Pillows Grand Suite
Fitz's Bar (1)
Meeting Salon
Spring Cafe
VanOost Restaurant
Onderwerp

Pillows Boutique Hotel

Het eerste vijfsterrenhotel van Pillows moest een bijpassend interieur krijgen dat waardig is voor een Grand Boutique Hotel in een statig monumentaal pand. Ook moest het interieur goed afgestemd worden op de unieke elementen van het bestaande pand; zoals muren van geglazuurde bakstenen in de monumentale gangen en de spantconstructies van de oude museumzaal.

Na eerder al aan het in de prijzen gevallen Pillows Grand Hotel Ter Borch in Zwolle gewerkt te hebben, werd interieurarchitect Paul Linse van Studio Linse ook voor het Grand Boutique Hotel in Amsterdam gevraagd.

icoon circulaireinrichting

Realisatie

InteriorWorks werd door C&R Hospitality Services gevraagd mee te werken aan dit bijzondere nieuwe hotel in Amsterdam. Dit was de eerste keer dat wij samen met Studio Linse aan een project hebben gewerkt. Er is voortdurend intensief contact geweest met beide partijen en de klant om het project zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wij hebben een bijdrage geleverd voor een groot deel van het losse meubilair in hotel. Ook hebben wij in samenwerking met AMIS Furniture enkele custom made items laten maken voor de kamers; waaronder de loungestoelen en sofa’s.

Naast het adviseren over en het inkopen van het nieuwe meubilair hebben wij ook samen met onze partner M.G. Facility de levering en inhuizing opgepakt. Op die manier zijn wij betrokken geweest tot de uiteindelijke oplevering.