BLIJF GEÏNSPIREERD MET HET INTERIOR WORKS MAGAZINE

Interior Works

Park Office

Kantoor,
Amsterdam
Oplevering
2019
Project oppervlakte
600 m2
Architect
Niels Kramer
Park Office
Kantoor,
Amsterdam

Park Office

Eigen grond, een duurzaam pand en alles in eigen ontwikkeling; dat is altijd iets geweest dat we heel graag wilden. In 2017 ontstond de mogelijkheid om een plek te creëren waar de werknemers van Interior Works, eindgebruikers en partners een inspirerende en positieve werkomgeving konden ervaren. Een plek die de identiteit van InteriorWorks ademt. Architect Niels Kramer kwam met een concept voor die ideale werkplek: Park Office, een groene oase in een drukke stad, zoals Central Park in New York. Een creatieve en prettige werkomgeving voor ons personeel, een beleving voor bezoekers en een inspirerende ontmoetingsplek voor onze partners.

20-01-15-15-19-40_interior works_interior klein
20-01-15-15-10-53_interior works_interior
20-01-15-15-21-32_interior works_interior
20-01-15-15-24-33_interior works_interior
20-01-09-15-15-23_interior works_interior
boardroom InteriorWorks
20-01-15-15-21-32_interior works_interior

Park Office

Onze identiteit uit zich in de openheid en transparantie van de bijna 600 m² grote ruimte. Hier verwelkomen we onze werknemers, klanten en partners, om hen te inspireren en kennis over te dragen. Het pand is verbonden met het magazijn van M.G. Facility en beschikt over een oppervlakte van 2880 m². Zo faciliteren we met gemak op- en overslag van producten, wat onze visie op Project Efficiency concreet maakt.‍

Architect Niels Kramer wist de relatie met buiten te houden in zijn concept, door buiten naar binnen te verplaatsen. Je komt binnen in een wereld vol vloeiende lijnen, organische vormen en afgeronde hoeken. Ook de beplanting en de natuurlijke materialen spelen een opvallende en essentiële rol in het interieur. Alles is ontworpen vanuit de biophilic design-gedachte, wat ervoor zorgt dat het stressniveau wordt gereduceerd en de connectie tussen gebruiker en natuur wordt vergroot. Dit gaat verder dan materiaalkeuze en beplanting. Facetten als goede luchtkwaliteit, gefilterd water, gezonde voeding, natuurlijk licht, comfort, vitaliteit en de mentale gezondheid van de werknemer zijn minstens net zo belangrijk.

Realisatie

‍‍‍‍Park Office: hoe ziet dat er in de praktijk uit? Als we kijken naar de oppervlakte van een park, dan zien we patronen en vastgestelde paden. Ook in ons Park Office mocht een logische routing niet ontbreken. Verschillende looproutes en zichtlijnen zorgen hiervoor.

In ons kantoor vind je verschillende werkplektypologieën: Social Heart, Theater, Workshop, Break Out, Meeting Room, Flex, Collaboratory, Open Workspace, Concentration, Board Room, Private Meeting en Corner Office. Alle plekken hebben specifieke eigenschappen en doelen.

Een goed kloppend interieurconcept zit ‘m in de details. Twee elementen van Park Office die extra aandacht verdienen, zijn de verlichting en de raamdecoratie. Beide zorgen voor sfeer en tillen het interieur naar een hoger niveau. Onze partner Modular voorzag Park Office van de beste verlichting. De bijzondere ontwerpen van de Spektra, Semih 61Pista Médard 42 en de Pista Linear smelten samen met de architectuur en zorgen voor de juiste verlichting.

Voor de juiste raamdecoratie hielp partner Onel ons. Hoge ramen zijn namelijk perfect voor het binnenlaten van natuurlijk licht, maar te veel zonlicht kan de werknemers storen. Alle ramen zijn daarom voorzien van rolgordijnen op maat die overmatig zonlicht voorkomen.