BLIJF GEÏNSPIREERD MET HET INTERIOR WORKS MAGAZINE

NCS

NCB

Kantoor,
Amsterdam
Oplevering
2019
Interieurontwerper
Interior Works
NCB
Kantoor,
Amsterdam

Nederlandse Culturele Sportbond

NCS is een overkoepelende organisatie die administratieve en juridische ondersteuning biedt voor sportverenigingen in Nederland. De leden van de vereniging bestaan uit rechtspersonen en proberen vanuit humanistische waarden een sociale verbintenis te vormen tussen allerlei sporten, sporters en sportorganisaties. Het nieuwe kantoor, in Amsterdam-Noord, moest een invulling krijgen. We hebben het interieurproject van A tot Z uitgedacht en opgeleverd, een geslaagd turn-key project.

2019_12_05_15_09 - photography - interior works
NCS
2019_12_05_15_26 - photography - interior works
2019_12_05_15_39 - photography - interior works
2019_12_05_15_41 - photography - interior works
Onderwerp

Ontwerp

Door middel van een analyse en mood check hebben we de identiteit kunnen vaststellen en de bijbehorende stijl kunnen bepalen. De stijl Nordic Light symboliseert de open, zakelijke en toegankelijke karaktereigenschappen van NCS en kreeg daarom direct de voorkeur. De naam geeft eigenlijk al aan waar de stijl voor staat: Scandinavische vormen, zachte tinten en transparante materialen. Verder zijn materialen als hout en steen toegepast om het lichte Scandinavische interieur een warme en huiselijke touch te geven.

icoon circulaireinrichting

Realisatie

Sport is voor NCS een groot thema en helpt daarom bij de bevordering van het geluk van de medewerkers. Speelse elementen met een knipoog naar sport zijn dan ook goed ontvangen. Zoals de vergadertafel van het Nederlandse merk Planq is gemaakt van een oude gymvloer. Vandaar ook de naam Gym Floor table.

Voor de werkplekken is er specifiek gekeken naar de ergonomie. NCS kwam daarom langs bij ons in de showroom om verschillende bureaus te bekijken. De keuze was snel gemaakt, namelijk het PiqNiq bureau van Vepa. De werkplekken worden aangevuld met middelhoge akoestische scheidingswanden en de akoestische Under The Bell vilt lamp van Muuto.

icoon kantoorproject

Uitgelichte producten

Voor ons was het een logische keuze om Scandinavische merken toe te voegen. Dit zie je direct terug in de keuken, waar de ruimte verlicht door de Eiffel lamp van Frama. Binnen het thema paste de klassieke String wandkastsysteem perfect. De lichte planken, transparante materialen en tevens het modulaire systeem maken deze kast ideaal voor kantoorruimtes.

Diverse muren hebben een groen/grijze tint wat perfect aansluit bij het thema Nordic Light. Hier is een eikenhouten PVC vloer van Kempers Inrichters aan toegevoegd. Deze komt overeen met de houten meubels van de keuken.

Fotograaf: Rick Geenjaar