BLIJF GEÏNSPIREERD MET HET INTERIOR WORKS MAGAZINE

20231021_winhov_den_helder_021_final_REV_A

Gemeente Den Helder

Kantoor,
Den Helder
Oplevering
2023
Oppervlakte project
6.800 m2
Architecten
​Bureau Winhov & Van Hoogevest Architecten
Gemeente Den Helder
Kantoor,
Den Helder

Gemeente Den Helder

Gemeente Den Helder heeft een nieuw ‘Huis van de Stad’. De marinewerf Willemsoord is flink onder handen genomen voor de realisatie van het nieuwe gemeentehuis van Den Helder. De marinewerf heeft een bijzondere plek in het hart van de gemeente en brengt historie en cultuur met zich mee. De panden stammen uit 1826 en 1949 en dragen de ziel van de marinewerf. Om de gebouwen te verduurzamen is het gekozen voor het toepassen van energiearme installatietechniek, isolerend Monuglas en PV-panelen. Het nieuwe stadhuis is de start van verdere ontwikkeling van Willemsoord.

Gemeente Den Helder
20240108_winhov_den_helder_051_final_REV_A
5
3
4
6
7
20231021_winhov_den_helder_026_final_REV_A
Onderwerp

Gebouw 66 & 72

Het stadhuis is gerealiseerd in twee oude pakhuizen in dit karakteristieke onderdeel van de stad. Pakhuis en rijksmonument ‘gebouw 66’ diende voorheen als mastenloods en fungeert nu als ruimte voor het publiek. Denk daarbij de publieksloketten, de trouwzaal, het ontmoetingscentrum, vergaderruimten en de imposante raadzaal. Naast de publieke ruimtes hebben de ambtenaren van de gemeente ook een werkplek nodig. De nieuwe kantoren bevinden zich in het karakteristieke pakhuis ‘gebouw 72’. Deze voormalige zeilmakerij heeft de betonnen constructieonderdelen en bakstenen muren behouden, daarnaast creëert de nieuwe centrale vide daglicht de werkplekken. Deze vide vormt het hart van het gebouw en benadrukt het publieke karakter.

icoon kantoorproject

Realisatie

De gemeente mag trots zijn op haar nieuwe stadhuis. Vooral gebouw 66 wordt gezien als een pronkstuk van de marinewerf. Dit gebouw wordt gebruikt voor veel verschillende gebruikers met verschillende doelen. Zo heeft de entree, het ontmoetingscentrum en loketten een welkome en rustige ambiance en de trouwzaal een warme en feestelijke uitstraling door de rood/roze interieur. De Rely stoelen van &Tradition en bankje voor het bruidspaar van Arco passen perfect. In de raadzaal kan men juist het tegenovergestelde verwachten, de donkerblauwe kleur samen met de Sola raadzaalstoelen van Wilkhahn en stoelen van Castelli creëren een royale en statige sfeer. Dit is een ruimte waar men uren - dan wel niet dagen – vergadert. Zitcomfort is dan ook enorm belangrijk. Bij de stoelen van Wilkhahn ‘zit’ dat wel goed.

Wanneer je gebouw 72 binnenstapt kom je terecht in open ruimte met een welkome uitstraling. De zit- en werkplekken zijn goed geschikt voor om bij te praten met een collega of informele vergaderingen op de Side-by-Side bank van Arco of aan tafel. De Poltrona Hera stoelen van Pedrali zie je in beide panden terug in verschillende uitvoeringen. Het interieurontwerp van de werkplekken is geïnspireerd door de buitenkant van deze oude zeilmakerij. De bordeaux rode kleur van buitenwanden zien we terug in de bureaustoelen van Be By Beta en de tussenwanden op de werkplekken?

Realisatie

Levensduurverlengend

Verder speelt duurzaamheid een grote rol in het beleid van de Gemeente Den Helder en is een deel van de werkplekken hergebruikt. Zo zijn enkele bureaubladen vervangen en zijn een aantal bureaustoelen en stoelen in het werkcafe enkel hergestoffeerd.

Ook bij dit project hebben we weer producten geleverd van verschillende merken. We kijken samen met deze leveranciers en onze logistieke partners hoe we de producten zo efficiënt mogelijk en milieubewust kunnen leveren. De goede relaties met onze leveranciers zorgt voor deze soepele logistieke afhandeling en project management.

Fotograaf: Max Hart Nibbrig

Producten uitgelicht

Wilkhahn Sola
Bekijk
&Tradition Rely
Bekijk