BLIJF GEÏNSPIREERD MET HET INTERIOR WORKS MAGAZINE

amare - dreso - 2022-06-20-13-10-11 klein

Cultuurhuis Amare

Hospitality,
Den Haag
Oplevering
Q4 2021
Oppervlakte project
50.000 m2
Architecten
Brunn Ontwerp, JCAU, Noahh en Studio Aziz Bekkaoui
Cultuurhuis Amare
Hospitality,
Den Haag

Amare

Amare is hét culturele knooppunt van Den Haag. In het splinternieuwe pand zitten vier gerenommeerde organisaties: Nederlands Dans Theater, Residentie Orkest, Koninklijk Conservatorium en het voormalige Zuiderstrandtheater. Daarnaast zijn er ook nog twee restaurants, een congrescentrum, studio’s, leslokalen en veel openbare binnenruimte te vinden in het duurzame pand. In 2021 werd het zeven verdiepingen tellende onderwijs- en cultuurgebouw Amare opgeleverd in hartje Den Haag.

Amare restaurant
Amare
Amare
Amare
Amare
Amare
Amare

Cultuurhuis Amare

Het interieurontwerp was in handen van vier architectenbureaus: Brunn Ontwerp, JCAU, Noahh en Studio Aziz Bekkaoui. Onder begeleiding van projectmanagementbureau Drees & Sommer heeft de Gemeente Den Haag de aanbesteding uitgeschreven voor het losse meubilair, waarin de focus lag op duurzaamheid.

Na gunning van de Europese aanbesteding aan Interior Works is er een intern team samengesteld. Om het project zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we dit opgedeeld in vier fases. In de eerste fase worden producten, materialen, kleuren en prijzen vastgelegd.

Realisatie

In de derde fase gingen we over tot realisatie. Het gehele project moest binnen drie maanden en in zes fases worden uitgeleverd. Om dit zo goed mogelijk te kunnen stroomlijnen werden de producten eerst afgeleverd in ons magazijn om vervolgens in fases bij de klant uitgeleverd te worden. Bij iedere levering was het vaste installatieteam van Interior Works aanwezig.

Tijdens deze fase zaten we midden in een onzekere wereld door verschillende coronarestricties. Uitgestelde leveringen zijn tijdig gecommuniceerd en voor een gedeelte van het meubilair dat niet conform planning uitgeleverd kon worden hebben we tijdelijk meubilair verzorgd.

Het meubilair wat niet in de afgesproken fase uitgeleverd kon worden hebben wij last minute op kunnen slaan in ons magazijn en later uit kunnen leveren. Dankzij deze flexibiliteit is de uiteindelijke opleverdatum eind 2021 gehaald.

Reinasan

Bedrijven willen zolang mogelijk plezier hebben van hun meubilair. Door het meubilair goed te onderhouden, verleng je de levensduur en zorg je voor een representatieve uitstraling. Ook Amare heeft gebruik gemaakt van onze duurzame onderhoudsbehandeling met Reinasan. Nadat het meubilair van één van de restaurants, de Stadskantine, in gebruik was genomen was dit door veelvuldig gebruik dusdanig vervuild dat het Cultuurhuis naar een oplossing zocht.

In samenwerking met onze partner Reinasan hebben wij dieptereiniging en vervolgens protectie van het meubilair aangeboden. Een combinatie van deze twee zorgt ervoor dat zowel zichtbaar als onzichtbaar vuil actief wordt afgebroken en eenvoudig verwijderd kan worden met een bijbehorend onderhoudsmiddel. Meer over de werking van Reinasan lees je hier.

Fotografie: Rick Geenjaar