BLIJF GEÏNSPIREERD MET HET INTERIOR WORKS MAGAZINE

World Port Center Rotterdam

Hospitality |
Rotterdam
Oplevering
2021
Oppervlakte project
1550 m2
Klant
Marathon Asset Management en Unifore Real Estate B.V.
Architect
Mecanoo
Projectmanagementbureau
Savills Building & Project Consultancy
World Port Center Rotterdam
Hospitality |
Rotterdam

Het World Port Center is een verzamelgebouw met verschillende (hoofd)kantoren op de Kop van Zuid in Rotterdam. In de iconische wolkenkrabber zijn o.a. het Havenbedrijf Rotterdam, VARO Energy Netherlands en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gevestigd. De in 2000 opgeleverde WPC was toe aan een nieuwe fase. De oude faciliteiten en functionaliteiten van het verzamelgebouw sloten niet meer aan op de behoeften van vandaag de dag. Ook mistte het eenheid door verschillende kleine upgrades en verbouwingen door de jaren heen.

World Port Centre Rotterdam 5
World Port Centre Rotterdam 2
World Port Centre Rotterdam 3
World Port Centre Rotterdam 6
World Port Centre Rotterdam 10
World Port Centre Rotterdam 18
World Port Centre Rotterdam 13
World Port Centre Rotterdam 15
Onderwerp

Een nieuw jasje

Architectenbureau Mecanoo werd gevraagd om de begane grond en een deel van de eerste verdieping aan te laten sluiten op de wensen van vandaag. Ook het terras van het World Port Center werd hierin opgenomen. Waar goed rekening mee gehouden moest worden in het ontwerp was de balans tussen design, functionaliteit en de WELL Building Standard. Dit alles om ervoor te zorgen dat het WPC één van de meest duurzame, gezonde en veiligste kantoorgebouwen van Nederland zou worden.

Natuurlijk speelde de keus voor het meubilair hier ook een grote rol in. Deze moest het krachtige karakter van de haven weerspiegelen. Denk hierbij aan de keuze voor staal, leer, touw en goed vakmanschap.

icoon kantoorproject

Realisatie van het ontwerp

Ons team werd in eerste instantie door Savills Building & Project Consultancy gevraagd om na te denken over het losse terras meubilair. Nadat Mecanoo als architect aansloot, hebben wij onze expertise op het gebied van los meubilair ingezet om ook te adviseren bij de rest van het project. Zo heeft ons team geholpen bij productkeuzes van al het losse meubilair, de inventarisatie en het hergebruik van het bestaande meubilair en de bewaking van de planning en het budget.

In het restaurant werd gezocht naar een goede aansluiting van het nieuwe meubilair op het bestaande meubilair. Er moest hierbij ook goed worden gekeken naar de juiste kleurstelling. De keuze viel daarom op de Vitra Chaise Tout Bois stoel in naturel eiken gelakt.

De stoere leren Hammock stoelen hebben een prominente plek in de ontvangsthal gekregen waardoor het krachtige karakter van de haven goed terugkomt. In de vergaderruimtes is dit doorvertaald in de Vitra Fauteuil Direction.

Fotograaf: Ossip Architectuurfotografie